Hlavná stránka Ľudový Parlament Registrácia

Prihlásenie


Vitajte, Volič/ka | RSSSobota, 27.04.2024, 10:00:45
Ponuka stránky

Kategórie
Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV [13]
Aktuálne k dianiu na Slovensku a k požiadavke verejnosti podieľať sa na tvorbe Zákonov sme vytvorili tieto stránky, kde vám bude umožnené navrhovať nové, alebo pretvárať už existujúce Zákony a formovať ich do konečnej podoby.
Ľudový parlament - diskusia [19]
Na tejto stránke môžete vyjadrovať svoje názory k politickým udalostiam na Slovensku. Môžete chváliť, či kritizovať konanie vlády a parlamentu SR, vyjadrovať sa k navrhovaným, alebo už schváleným zákonom. Môžete navrhovať aj vaše vlastné znenie zákonov a zdôvodniť opodstatnenosť vášho návrhu.
Ľudový súd - rozsudok vyneste sami [14]
Ak vám ”leží v žalúdku” nejaká známa kauza, či sa vám osobne stala nespravodlivosť, alebo viete o niekom, kto si nevie poradiť so svojim problémom, načrtnite ho na tejto stránke - budeme vašou ”bútľavou vŕbou”. My ostatní ho preberieme v Komentároch a možno vám aj dobre poradíme - viac hláv, viac rozumu. Vaše príspevky uvidia všetci tí, ktorým ich dovolíte vidieť vo vašich nastaveniach.
Ľudový Parlament - Utópia [18]
Môžete pridávať aj príspevky, ktoré neopisujú situáciu aká v skutočnosti je, ale aká by mala byť. Príklad: ”Štátnym hmotným rezervám boli navrátené platinové sitká a aktéri tejto kauzy sa dobrovoľne priznali na polícii ku všetkým svojim majetkovým podvodom.”
Ľudové remeslá - ponuka a dopyt domácich výrobkov [0]
Na tejto stránke máte možnosť prezentovať svoje výrobky, nový, alebo použitý tovar na predaj, alebo len zverejniť to, čo vás potešilo, alebo čím ste urobili radosť sebe a svojim blízkym.
Ľudový Parlament - Hlasovanie [1]
Máte možnosť byť „tieňovými” poslancami a riešiť paralelne so Slovenským parlamentom aktuálne otázky Hlasovaním. Tu uvidíte, či sa vôľa ľudu zhoduje s vôľou našich volených zástupcov, ktorí riadia NÁŠ štát. Koľko svojich priateľov prizvete, s toľkými môžete zdieľať vaše názory. Za obsah vašich príspevkov Ľudový Parlament ZODPOVEDÁ a preto vás žiadame o dodržiavanie stanovených pravidiel.

Verejný chat
 
200

Vaše Hlasovanie
Ohodnoťte našu stránku
Všetky odpovede: 53

Štatistiky

Počet všetkých pripojených: 1
Hostia: 1
Užívatelia: 0

Diskusia
Hlavná ponuka » 2012 » Október » 21 » KlárkaĽudovýParlament
19:54:46
KlárkaĽudovýParlament

Poslanci ukončili piatkové rokovanie diskusiou o daniach


Poslanci ukončili štvrtý deň 8. schôdze diskusiou o vládnej novele zákona o dani z príjmov, na základe ktorej by sa s účinnosťou od začiatku budúceho roka mali zaviesť viaceré zmeny v daňovej oblasti ako napríklad zrušenie rovnej dane alebo obmedzenie možnosti uplatnenia 40-percentných paušálnych výdavkov v maximálnej výške 5 040 eur ročne.


Kriticky voči novele v rozprave vystúpil poslanec za SDKÚ Ivan Štefanec, podľa ktorého bude mať táto legislatíva veľmi nepriaznivý dopad na podnikateľský sektor, čo najviac pocítia práve malí podnikatelia. Tvrdí tiež, že dôsledkom novely zákona bude len presun platieb daní do okolitých krajín.

Štefanca podporil aj predseda strany SaS Richard Sulík, ktorý si myslí, že pokiaľ to štát preženie s výškou sadzieb, príjmy z daní klesnú. Úmysel ministra financií Petra Kažimíra, získať v budúcom roku do štátnej pokladnice na daniach približne 500 miliónov eur prostredníctvom nového zákona, označil za "zbožné prianie". Poslanec za stranu Smer Ľuboš Blaha oponoval tvrdením, že rovná daň je len experimentom rozvojových a postkomunistických krajín. Zdôraznil, že najvyspelejšie krajiny z hľadiska životnej úrovne ako Kanada, Švédsko a Austrália uplatňujú progresívnu daň, ktorej hodnota sa určuje na základne výšky príjmov.

Návrh novely zákona o dani z príjmov vychádza podľa ministerstva financií z programového vyhlásenia vlády, ktorého cieľom je aj konsolidácia verejných financií so zámerom zníženia deficitu verejných financií pod 3 percentá hrubého domáceho produktu v roku 2013. "Vláda sa pri plnení tohto cieľa zaviazala zamerať na opatrenia, ktoré v snahe o zníženie deficitu nezablokujú ekonomickú aktivitu a hospodársky rast a nebudú predstavovať neúmerne veľký dopad na najzraniteľnejšie vrstvy spoločnosti," konštatuje rezort financií. Opozičné strany postup vlády pri konsolidácii verejných financií kritizujú a rušenie rovnej dane označujú na katastrofu či atentát na slovenskú ekonomiku.




Kategória: Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV | Zobrazenia: 392 | Vložil užívateľ: Klárka_Ľudový_Parlament | Hodnotenie: 5.0/2
Zdieľať na stránke:
Len registrovaní užívatelia môžu pridávať komentáre.
[ Registrácia | Prihlásenie ]
Formulár prihlásenia

Vyhľadávanie

Kalendár
«  Október 2012  »
NePoÚtStŠtPiaSo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Archívne položky

Spriatelené stránky
  • Vytvoriť novú stránku
  • Priame prepojenie
  • Bezplatné online hry
  • Ukážkové video
  • Všetky HTML kódy
  • Odporúčané prehliadače

  • Vytvoril: Drascor® © 2024