Hlavná stránka Ľudový Parlament Registrácia

Prihlásenie


Vitajte, Volič/ka | RSSÚtorok, 19.03.2024, 10:17:48
Ponuka stránky

Kategórie
Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV [13]
Aktuálne k dianiu na Slovensku a k požiadavke verejnosti podieľať sa na tvorbe Zákonov sme vytvorili tieto stránky, kde vám bude umožnené navrhovať nové, alebo pretvárať už existujúce Zákony a formovať ich do konečnej podoby.
Ľudový parlament - diskusia [19]
Na tejto stránke môžete vyjadrovať svoje názory k politickým udalostiam na Slovensku. Môžete chváliť, či kritizovať konanie vlády a parlamentu SR, vyjadrovať sa k navrhovaným, alebo už schváleným zákonom. Môžete navrhovať aj vaše vlastné znenie zákonov a zdôvodniť opodstatnenosť vášho návrhu.
Ľudový súd - rozsudok vyneste sami [14]
Ak vám ”leží v žalúdku” nejaká známa kauza, či sa vám osobne stala nespravodlivosť, alebo viete o niekom, kto si nevie poradiť so svojim problémom, načrtnite ho na tejto stránke - budeme vašou ”bútľavou vŕbou”. My ostatní ho preberieme v Komentároch a možno vám aj dobre poradíme - viac hláv, viac rozumu. Vaše príspevky uvidia všetci tí, ktorým ich dovolíte vidieť vo vašich nastaveniach.
Ľudový Parlament - Utópia [18]
Môžete pridávať aj príspevky, ktoré neopisujú situáciu aká v skutočnosti je, ale aká by mala byť. Príklad: ”Štátnym hmotným rezervám boli navrátené platinové sitká a aktéri tejto kauzy sa dobrovoľne priznali na polícii ku všetkým svojim majetkovým podvodom.”
Ľudové remeslá - ponuka a dopyt domácich výrobkov [0]
Na tejto stránke máte možnosť prezentovať svoje výrobky, nový, alebo použitý tovar na predaj, alebo len zverejniť to, čo vás potešilo, alebo čím ste urobili radosť sebe a svojim blízkym.
Ľudový Parlament - Hlasovanie [1]
Máte možnosť byť „tieňovými” poslancami a riešiť paralelne so Slovenským parlamentom aktuálne otázky Hlasovaním. Tu uvidíte, či sa vôľa ľudu zhoduje s vôľou našich volených zástupcov, ktorí riadia NÁŠ štát. Koľko svojich priateľov prizvete, s toľkými môžete zdieľať vaše názory. Za obsah vašich príspevkov Ľudový Parlament ZODPOVEDÁ a preto vás žiadame o dodržiavanie stanovených pravidiel.

Verejný chat
 
200

Vaše Hlasovanie
Ohodnoťte našu stránku
Všetky odpovede: 53

Štatistiky

Počet všetkých pripojených: 1
Hostia: 1
Užívatelia: 0

Diskusia

Keby sa Eurozóna rozpadla dnes o 12:00, na každom Eure by sme zarobili 1 skoro celý halier, lebo hodnota SKK stúpla po prvý krát od prijatia Eura o 0,03%. Je to síce dobrá správa, že naša ekonomika stúpa a s ňou aj hodnota Koruny, ale má to podstatný háčik. Keď Slovensko prijímalo Euro, tak nám MMF garantoval stabilný kurz, 1€=30,126 SKK. Tým, že na chvíľu nechal stúpnuť hodnotu SKK a obchodoval s našou menou, tak sa banky a miliardári dobre nabalili na náš úkor. Kšeftujú si s našou Korunou, zarábajú na nej a nám z toho nekvaplo nič.
Stačí si predstaviť 1 000 000 000 x 1halier = 10 000 000,-SKK=331939,188€
 Keď je takých miliárd niekoľkonásobne viac, tak v priebehu tej hodiny, čo mala SKK zvýšenú hodnotu sa niekto ale poriadne nabalil. ... Pokračovanie »
Kategória: Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV | Zobrazené: 449 | Pridané užívateľom: Drascor | Dátum: 28.12.2012

Učitelia si kurzom prilepšia len na sedem rokov


Od januára mali mať učitelia isté, že k výplate dostanú navyše 80 eur. Ide o príplatok za dodatočné vzdelávanie, ktorý mali pedagógovia dostávať natrvalo. Ministerstvo školstva však urobilo zmenu. Peniaze za absolvovanie kurzu či školenia budú dostávať len sedem rokov. Rezort sľubuje, že zmena je dočasná a že v roku 2015 príde v oblasti odmeňovania učiteľov reforma.

P ... Pokračovanie »

Kategória: Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV | Zobrazené: 420 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 19.11.2012

1./

a.) Ceny jednotlivých tovarov a služieb sú stanovené štátom.

(Ministerstvá Hospodárstva a Financií)


b.) Nadhodnotenie, alebo podhodnotenie ceny tovaru, či služby poskytnutej občanovi SR bez povolenia sa bude trestať ako porušenie zákona o cenovej tvorbe.

c.) Podhodnotiť ceny tovarov je možné len na základe povolenia Ministerstva Hospodárstva v prípade ich ukončenia záručnej lehoty, alebo ich mechanického poškodenia, ktoré nemá vplyv na ich funkčnosť.

d.) Nadhodnotenie cien tovarov a služieb oproti ich štátom stanovenej výške je neprípustné a nemá výnimky.

e.) Zákon o cenovej tvorbe je platný pre domácich, aj zahraničných poskytovateľov tovarov a služieb.

2./

a.) Mesačný súčet cien predmetov a služieb dennej potreby nesmie presiahnúť výšku základnej mesačnej mzdy, alebo niektorej z foriem plných dôchodkov. ... Pokračovanie »
Kategória: Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV | Zobrazené: 440 | Pridané užívateľom: Drascor | Dátum: 18.11.2012

1./

a.) Každý jestvujúci, alebo nový politický subjekt, ktorý pôsobí, alebo sa uchádza o pôsobenie v NR SR je povinný dodržiavať Zákon o štátnom jazyku a nesmie mať vo svojom názve, ani vo svojom Logu zobrazený žiadny názov a ani jeho časť v inom, než štátnom jazyku, či už písmom, zvukom, alebo obrazom.

b.) Názvy jestvujúcich, ani názvy budúcich politických subjektov nesmú obsahovať náboženskú, ani národnostnú príslušnosť jej členov, či jednotlivca, alebo skupiny občanov SR so slovenským, alebo cudzím štátnym občianstvom. Výnimkou sú strany pokračujúce v SLOVENSKEJ tradícii.

2./

a.) Všetky jestvujúce strany a hnutia a aj budúce politické subjekty, ktorých názvy odporujú bodom 1./a.) a 1./b.), sú povinné názvy svojich strán a hnutí, aj Logá s týmito bodmi zákona zosúladiť do 30 dní od nadobudnutia platnosti tohoto zákona.

b.) Politické subjekty si môžu ponechať svoje Logo, pokiaľ neodporuje bodom 1./a.) a 1./b.), ale musia ... Pokračovanie »
Kategória: Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV | Zobrazené: 436 | Pridané užívateľom: Drascor | Dátum: 18.11.2012

1.,

a.) Ak poslanec poruší Trestný zákon, o jeho poslaneckom mandáte a imunite rozhoduje mandátový a imunitný výbor.

b.) Ak poslanec poruší Ústavný zákon, o jeho poslaneckom mandáte a imunite rozhoduje Ústavný súd.

2.,

a.) V prípade odobratia poslaneckej imunity a mandátu poslancovi za porušenie Trestného, alebo Ústavného zákona orgány činné v trestnom konaní voči nemu, ako verejne činnej osobe vyvodia právne dôsledky s dvojnásobným postihom oproti postihom udeľovaným bežnému občanovi. Obdobne, ako sa v prípade mladistvých trest za porušenie zákona znižuje o polovicu, tak v prípade verejne činných osôb sa zvýši trest s opačným, dvojnásobne stúpajúcim efektom.

b.) Ak poslanec Národnej rady Slovenskej republiky bude uprednostňovať a hájiť záujmy iného štátu a preukázateľne tým poškodí územne, hmotne, finančne, kultúrne, historicky, alebo verbálne Slovenskú republiku a jej občanov, MUSÍ mu Ústavný súd okamžite p ... Pokračovanie »
Kategória: Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV | Zobrazené: 403 | Pridané užívateľom: Drascor | Dátum: 18.11.2012

Prečítajte si tie mená. Možno tam nájdete aj ľudí, čo sa dnes tvária ako TOP SLOVÁCI a niekedy sa im do toho veľmi nechcelo. Tak sa k republike aj správajú.

Ako sa hlasovalo pre vznik SR? 17. júla 1992 Slovenská národná rada hlasmi HZDS, SNS a časti SDĽ proti hlasom KDH a MKDH/Spolužitie (Bugár-Duray); teda v počte 113 za, zo 150 možných, prijala Deklaráciu o zvrchovanosti SR.

Táto sa stala základom pre vznik Slovenskej republiky 1.1.1993 Kto sa hlasovania nezúčastnil, nehlasoval, alebo hlasoval proti zvrchovanosti Slovenska? Štrnásti poslanci Spolužitia, MKDH (maďarské strany): ... Pokračovanie »
Kategória: Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV | Zobrazené: 1991 | Pridané užívateľom: Ľudový_Parlament | Dátum: 12.11.2012

Poslanci posunuli novelu o ochrane mravnosti do druhého čítania


Mládež by mala byť chránená pred ľudskou nahotou. V dennej tlači a v pravidelných periodikách, ktoré nie sú označené ako pornografické, by sa nemali vyskytovať zobrazenia nahého ľudského tela, aby tak nedochádzalo k jeho obscénnemu neúctivému zobrazovaniu. Vyplýva to z novely zákona o ochrane mravnosti detí a mládeže poslanca za OĽaNO Branislava Škripeka, ktorú v stredu parlament posunul do druhého čítania.


... Pokračovanie »
Kategória: Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV | Zobrazené: 407 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 09.11.2012

Matovičovci podporia za šéfa Správnej rady ÚPN Mikloška

 
Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) podporia za predsedu Správnej rady Ústavu pamäti národa (ÚPN) exposlanca KDH Františka Mikloška, ktorý neskôr z hnutia vystúpil a bol spoluzakladateľom KDS. Potvrdil to líder hnutia Igor Matovič.

"Absolútna väčšina klubu podporí Františka Mikloška. Myslíme si, že je na tento ... Pokračovanie »

Kategória: Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV | Zobrazené: 375 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 06.11.2012

Od roku 2014 budú súdne spisy elektronické, tvrdí Borec


V rezorte slovenskej justície sa spoločne so Švajčiarskom rozbieha ďalší projekt - projekt informačného systému elektronického súdneho spisu zabezpečujúceho elektronizáciu civilnej a trestnej agendy súdov

"Cieľom projektu je zlepšiť a zefektívniť prácu sudcov a stransparentniť súdne konania, a tým napomôcť odstráneniu korupčného správa ... Pokračovanie »

Kategória: Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV | Zobrazené: 337 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 24.10.2012

Poslanci ukončili piatkové rokovanie diskusiou o daniach


Poslanci ukončili štvrtý deň 8. schôdze diskusiou o vládnej novele zákona o dani z príjmov, na základe ktorej by sa s účinnosťou od začiatku budúceho roka mali zaviesť viaceré zmeny v daňovej oblasti ako napríklad zrušenie rovnej dane alebo obmedzenie možnosti uplatnenia 40-percentných paušálnych výdavkov v maximálnej výške 5 040 eur ročne.


Kriticky v ... Pokračovanie »

Kategória: Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV | Zobrazené: 389 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 21.10.2012

1 2 »
Formulár prihlásenia

Vyhľadávanie

Kalendár
«  Marec 2024  »
NePoÚtStŠtPiaSo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Archívne položky

Spriatelené stránky
  • Vytvoriť novú stránku
  • Priame prepojenie
  • Bezplatné online hry
  • Ukážkové video
  • Všetky HTML kódy
  • Odporúčané prehliadače

  • Vytvoril: Drascor® © 2024