Hlavná stránka Ľudový Parlament Registrácia

Prihlásenie


Vitajte, Volič/ka | RSSPiatok, 26.04.2024, 09:41:26
Ponuka stránky

Kategórie
Ľudový Parlament - NÁVRHY ZÁKONOV [13]
Aktuálne k dianiu na Slovensku a k požiadavke verejnosti podieľať sa na tvorbe Zákonov sme vytvorili tieto stránky, kde vám bude umožnené navrhovať nové, alebo pretvárať už existujúce Zákony a formovať ich do konečnej podoby.
Ľudový parlament - diskusia [19]
Na tejto stránke môžete vyjadrovať svoje názory k politickým udalostiam na Slovensku. Môžete chváliť, či kritizovať konanie vlády a parlamentu SR, vyjadrovať sa k navrhovaným, alebo už schváleným zákonom. Môžete navrhovať aj vaše vlastné znenie zákonov a zdôvodniť opodstatnenosť vášho návrhu.
Ľudový súd - rozsudok vyneste sami [14]
Ak vám ”leží v žalúdku” nejaká známa kauza, či sa vám osobne stala nespravodlivosť, alebo viete o niekom, kto si nevie poradiť so svojim problémom, načrtnite ho na tejto stránke - budeme vašou ”bútľavou vŕbou”. My ostatní ho preberieme v Komentároch a možno vám aj dobre poradíme - viac hláv, viac rozumu. Vaše príspevky uvidia všetci tí, ktorým ich dovolíte vidieť vo vašich nastaveniach.
Ľudový Parlament - Utópia [18]
Môžete pridávať aj príspevky, ktoré neopisujú situáciu aká v skutočnosti je, ale aká by mala byť. Príklad: ”Štátnym hmotným rezervám boli navrátené platinové sitká a aktéri tejto kauzy sa dobrovoľne priznali na polícii ku všetkým svojim majetkovým podvodom.”
Ľudové remeslá - ponuka a dopyt domácich výrobkov [0]
Na tejto stránke máte možnosť prezentovať svoje výrobky, nový, alebo použitý tovar na predaj, alebo len zverejniť to, čo vás potešilo, alebo čím ste urobili radosť sebe a svojim blízkym.
Ľudový Parlament - Hlasovanie [1]
Máte možnosť byť „tieňovými” poslancami a riešiť paralelne so Slovenským parlamentom aktuálne otázky Hlasovaním. Tu uvidíte, či sa vôľa ľudu zhoduje s vôľou našich volených zástupcov, ktorí riadia NÁŠ štát. Koľko svojich priateľov prizvete, s toľkými môžete zdieľať vaše názory. Za obsah vašich príspevkov Ľudový Parlament ZODPOVEDÁ a preto vás žiadame o dodržiavanie stanovených pravidiel.

Verejný chat
 
200

Vaše Hlasovanie
Ohodnoťte našu stránku
Všetky odpovede: 53

Štatistiky

Počet všetkých pripojených: 1
Hostia: 1
Užívatelia: 0

Diskusia
Každá minca má dve strany II.

Stále dookola si kladiem otázku, či je národ slovenský taký slepý, alebo sa len bojí konať a preto nás vždy každý národ „prevalcuje“. Zatiaľ čo všetci denne riešime cigánsku otázku, pád vlády a každodenné problémy, maďaróni si budujú svoj „nový štát“. Nikto z nás nechce dvojjazyčnosť na Slovensku, nechceme, aby nám vládla maďarská vláda, ale sami pre to nič neurobíme. Sme naozaj ten národ, ktorý sa spojí, len ak hrá Slovensko hokej? Vtedy sa ani nehanbíme za štátne symboly a hlásame, akí sme vlastenci. Ja osobne mám vlajku na balkóne 365 dní v roku a keď sa dohral hokej, tak nejaký náruživý fotograf odfotil môj balkón s popisom: „Niektorí vlastenci zabudli, že hokej už skončil“. Fotku umiestnil na stránky sociálnej siete. Takže o tomto to všetko je?
Mám pochybnosti o tom, či môžeme používať spojenie „Slováci - vlastenci“. Tento článok vám predkladám z určitých dôvodov. Nemala som v pláne pokračovať v tejto téme, ale asi je potrebné náro ... Pokračovanie »
Zobrazené: 389 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 20.09.2012

Každá minca má dve strany I.

Pôvodne mal byť článok len jednostranným názorom Slováka na situáciu na Slovensku, ktorá sa týka národnostných menšín, konkrétne Maďarov a Maďarónov. Po rozhovore s človekom maďarskej národnosti som sa rozhodla uviesť aj jeho výroky, jeho myšlienky a poznatky ako to vníma aj druhá strana (samozrejme s jeho súhlasom). Veľmi ťažko sa nám prijíma fakt, že Maďari tu sú a vždy aj budú. Ja sama s tým mám veľký problém. Národ, ktorý nepozná svoju históriu, často padá do chýb minulosti! Vždy mi pri myšlienke na túto menšinu prišiel na rozum tento výrok. O Maďaroch je známe, že si radi privlastňovali a aj privlastňujú veci, dejiny, ktoré im nikdy nepatrili. Prečítala som veľa kníh, ktoré sú nazvané ako sebaklamy, alebo fantazmagórie. Mám veľa osobných skúseností s príslušníkmi tohto národa a stretla som sa aj s pozitívnym ohlasom z ich strany na náš národ. Predkladám jeden pravdivý zážitok.
Petíciu, ktorá teraz koluje Slovenskom, z dielne SNS o d ... Pokračovanie »
Zobrazené: 399 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 20.09.2012

Vymáhanie kolektívnych práv spotrebiteľov sa zefektívni.

Novelou zákona o ochrane spotrebiteľa sa majú odstrániť nedostatky v implementácii eurosmernice o súdnych príkazoch na ochranu spotrebiteľských záujmov do slovenského právneho systému. Legislatívu z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR dnes definitívne schválili poslanci Národnej rady (NR) SR.

Cieľom smernice je zabezpečiť ochranu kolektívnych záujmov spotrebiteľov, teda veľkého počtu spotrebiteľov, ktorých práva boli porušené. “Predmetom navrhovanej právnej úpravy je doplnenie definície kolektívnych práv spotrebiteľov a zefektívnenie systému ich vymáhania,” konštatuje v dôvodovej správe rezort.

“Zároveň sa explicitne rozširuje aplikácia týchto ustanovení aj na zákon o službách na vnútornom trhu a zákon o ochrane spotrebiteľa pri poskytovaní niektorých služieb cestovného ruchu,” spresňuje rezort hospodárstva.

Práve MH je v súlade so zákonom o organizácii činnosti vlády a úst ... Pokračovanie »
Zobrazené: 346 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 19.09.2012

Dobrý deň Vám prajem.Práve dnes som sa dopočul smutnú správu že pán Oskar Dobrovodský skončil svoj boj a sťahuje sa preč.Som veľmi smutný keď vidím ako teraz prebieha kauza s matkou a jej deťmi v zahraničí.Samozrejme deti nemôžu za nič sama si vybrala život v cudzine a dobrovoľne.Ale jej idú pomáhať a tu doma jemu nikto nepomohol ani vláda ani nikto!!!Nie je to smutné čo sa to u nás deje keď sa nevieme postarať o svojich občanov???
Zobrazené: 390 | Pridané užívateľom: fidzi | Dátum: 18.09.2012

Dobrý deň Vám prajem.Práve dnes som sa dopočul smutnú správu že pán Oskar Dobrovodský skončil svoj boj a sťahuje sa preč.Som veľmi smutný keď vidím ako teraz prebieha kauza s matkou a jej deťmi v zahraničí.Samozrejme deti nemôžu za nič sama si vybrala život v cudzine a dobrovoľne.Ale jej idú pomáhať a tu doma jemu nikto nepomohol ani vláda ani nikto!!!Nie je to smutné čo sa to u nás deje keď sa nevieme postarať o svojich občanov???
Zobrazené: 476 | Pridané užívateľom: fidzi | Dátum: 18.09.2012

Úvaha: Média denne informujú o nebezpečnom alkohole.
Nie je toto zasa jeden z ťahov jednej skupiny? Zákazom predaja alkoholu v štátoch klesne ekonomika krajín. Neviem ako Vy, ale vidím v tom jasný zámer. / môj názor /.
Zobrazené: 344 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 18.09.2012

KDH chce na pôde EÚ presadiť, aby sa v nedeľu nepracovalo.[color=green]
KDH navrhuje nedeľu ako deň pracovného voľna na európskej pôde. O ich návrhu bude rozhodovať Kongres Európskej ľudovej strany (EPP) v polovici októbra v Bukurešti. Informoval o tom zahraničný tajomník KDH Pavol Kossey.
Kresťanskí demokrati podľa neho považujú za dôležité, aby ľudia v nedeľu nemuseli pracovať. "Ukazuje sa, že pre zachovanie súdržnosti rodiny aj regiónov je to dôležité. Aby mali možnosť v jeden spoločný deň mať podujatia, akcie," vysvetlil s tým, že rakúskym kolegom sa iniciatíva KDH pozdáva.

Kossey sa nazdáva, že ľudia by nemali pracovať vo sviatok i nesviatok, pretože sa veľmi rýchlo vyčerpajú, čo nie je dobré ani pre podnikateľov, ktorí ich zamestnávajú. Treba na to podľa neho dávať pozor.

Pokiaľ ide o kongres (17. a 18. októbra), Kossey uviedol, že sa na ňom bude hovoriť o základnom programe EPP na približne jedno desaťročie. Politické strany k nemu dávali ... Pokračovanie »
Zobrazené: 348 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 17.09.2012

Novinka v bezpečnosti zvýši cenu nových áut.
Všetky nové osobné a ľahšie nákladné vozidlá budú musieť mať od roku 2015 nainštalovaný čip, ktorý v prípade nehody vozidla ihneď privolá záchranku.
Schválenie novinky z Bruselu majú aktuálne na stole poslanci parlamentu. Inštalácia čipu stojí teraz okolo 500 eur, ale predpokladá sa, že kým bude povinný, jeho cena klesne pod 100 eur. Čip má zachraňovať životy v prípadoch, keď býva po nehode privolaná záchranná služba príliš neskoro.

Po tom, čo pred rokmi prišiel do áut protišmykový systém ABS či airbagy, pri čipoch ide o ďalšie vylepšenie bezpečnosti. "V prípade vážnej dopravnej nehody tento systém automaticky nadviaže spojenie s jednotným európskym číslom tiesňového volania 112 a postúpi záchrannej službe údaje o mieste, kde sa vozidlo nachádza, teda údaje vrátane času nehody, presnej polohy vozidla a smeru cesty," vysvetľuje Ingrid Ludviková zo zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Brusel vylučuje, že by sa ... Pokračovanie »
Zobrazené: 496 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 16.09.2012

Máme právo nazývať sa Vlastencami? 
Výrazy ako vlastenec, patriot, nacionalista sú jedným výrazom pre lásku k vlasti. Väčšina z nás sa cíti byť vlastencami, lebo milujeme svoju zem, milujeme svoj pôvod, našu históriu. Keď sa spomína vo svete Slovensko v superlatívoch, vtedy cítime ešte väčšiu hrdosť. Keď sa hrá hokej, vtedy sme najväčší patrioti, vtedy sa ani nehanbíme za štátne symboly, hrdo si olepíme autá, hrdo nosíme vlajky Slovenska, vtedy sme hrdí..., ale... Vlastenectvo nespočíva len v tom, že sa viem ukázať na dennom svetle ako patriot. Históriu, ktorú máme, nám zanechali naši predkovia. Vďaka našim predkom máme aj našu vlastnú zem. A naši predkovia urobili pre našu zem maximum, aj napriek tomu, že sa museli vo veľa prípadoch podriadiť danému režimu a vo veľa prípadoch robiť veci, ktoré by nikdy neurobili. V tej dobe musel byť každý národne cítiaci človek zároveň aj taktik. Málo kto z nás vie dnes cítiť a zároveň konať, bez toho aby sa potreboval akýmkoľv ... Pokračovanie »
Zobrazené: 404 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 16.09.2012

SaS a Mostu prekáža v preambule slovo národ, chcú ju zmeniť.
Strany SaS a Most-Híd chcú meniť Preambulu Ústavy SR. Radi by vymenili slovíčko národ za občanov. Miroslav Číž zo Smeru-SD si myslí, že preambula je v tomto smere v poriadku a netreba ju meniť. "Slovensko je národným štátom, takže to predvetie je v poriadku. Hovorí o slovenskom národe a menšinách žijúcich v našej krajine, nie je to hierarchizované. Ako Slováci máme právo na to, aby tam bol takýto moment. Nie je dôvod na zmenu preambuly," povedal Číž.
Bugárovci a sulíkovci majú iný názor. "Nám preambula nevyhovuje a radi by sme tému jej zmeny otvorili. Chceli by sme vymeniť pojem národ za občanov. Lebo teraz to evokuje, že je tu štátotvorný národ na prvom mieste a niekde na druhom sú tí ostatní, ktorí tu sú, ale nehlásia sa k slovenskej národnosti. A duch tohto sa prejavuje aj vo viacerých zákonoch, ako bol napríklad jazykový," povedal šéf klubu Mosta-Híd László Solymos.

"Ja som presvedčený, že pream ... Pokračovanie »
Zobrazené: 346 | Pridané užívateľom: Klárka_Ľudový_Parlament | Dátum: 16.09.2012

« 1 2 ... 7 8 9 10 »
Formulár prihlásenia

Vyhľadávanie

Kalendár
«  Apríl 2024  »
NePoÚtStŠtPiaSo
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Archívne položky

Spriatelené stránky
  • Vytvoriť novú stránku
  • Priame prepojenie
  • Bezplatné online hry
  • Ukážkové video
  • Všetky HTML kódy
  • Odporúčané prehliadače

  • Vytvoril: Drascor® © 2024